IMKK MAC 2016

Thursday, March 24, 2016 0 Comments A+ a-

Alhamdullilah diizinkan sekali lagi Allah swt hadirkan kami ke majlis ilmu ini. Bagi saya ini IMKK yang ketiga. Apa yang best  saya dapat hadir bersama suami untuk kali kedua ini.

Banyak yang saya remind balik. Terutama menjaga kolam jiwa. Bukan senang untuk menjaga kolam jiwa tetapi dikelas ini diajar bagaimana untuk saya terus jaga kolam jiwa dari marah, berprangsaka dengan orang lain. Yealah kadang2 terbabas juga perasaan negetif itu dan cepat2 SWITCH.

Lebih jelas bagaimana untuk mencapai matlamat untuk 3 tahun akan datang. Saya dan suami bila buat keputusan untuk tutup katering ia bukan sesuatu yang mudah. Masa itu income dah sangat cantik tetapi banyak juga kebocoran. Hihi

Perniagaan baru dengan sambal hitam pahang juga bermula dari bawah. Dari mula2 ambil dengan orang lain kemudian buat sendiri dan kini sampai masa kena orang lain yang buatkan dah... hihi! Masa sangat berharga. Saya tak mahu lagi bekerja sendiri. Saya nak buat atau design perniagaan yang orang lain uruskan buat dan dipantau oleh saya. In shaa Allah.

Banyak perkara untuk pastikan saya konsisten. MasyaAllah kadang2 kita nampak ia remeh tetapi yang remeh inilah bila kita konsisten in shaa Allah ia ubah banyak perkara.

Balik IMKK baru2 ini demam dan batuk2. Ia betul2 nak cuci balik badan dan jiwa saya. Alhamdullilah. Lega rasa seperti orang baru. Sekarang saya hanya fokus apa yang boleh buat saya berjaya. Perkara2 negetif saya tolak tepi. 

In shaa Allah permulaan yang baik buat saya dan moga semua impian saya tercapai dan dimakbulkan Allah swt dalam masa terdekat ini. Amin2 
Saya supermom kepada 3 orang hero, saya juga surirumah dan saya juga usahawan yang memasarkan produk sambal hitam pahang #CyecahCyecah. Saya berkerja sambil menjaga anak2.